Перереєстрація відокремлених підрозділів нерезидентів з території АР Крим на материкову частину України

18 авг, 17:08

 

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві інформує, що у разі зміни місцезнаходження з території АР Крим та м. Севастополя платникам податків, для яких законом встановлені особливості їх державної реєстрації та які не включаються до Єдиного державного реєстру, необхідно подати до податкової інспекції за новим місцезнаходженням заяву за формою № 1-ОПП та документи про проведення зазначених змін. Зокрема, мова йде про відокремлені підрозділи нерезидентів. Ця процедура  необхідна для взяття їх на облік у органах Державної фіскальної служби за новим місцезнаходженням.

Після взяття на облік платники сплачують податки, збори, єдиний внесок, подають податкові декларації (звіти, розрахунки) та виконують інші обов'язки платників за новим місцезнаходженням в областях та місті Києві.

При цьому інформуємо, що подання податкової звітності визначено Податковим Кодексом України  в главі 2 "Податкова звітність".

Зокрема, платник податків зобов'язаний за кожний встановлений Податковим кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є та незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Податкова декларація подається за звітний період в установлені строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Разом з тим, податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено нормами Податкового кодексу, та у разі неможливості подання платником податків особисто або уповноваженою на це особою, може бути надіслана поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

При поданні до органів Державної фіскальної служби податкової звітності в електронній формі слід керуватись Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженою наказом ДПА від 10.04.08 р. N 233.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185357.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua