Офіційне повідомлення ПАТ «Укргазвидобування»

19 авг, 08:03

У відповідь на офіційне повідомлення Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, в якому йдеться про те, що Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження у зв'язку з незаконною реалізацією скрапленого газу вартістю майже 110 млн. грн., повідомляємо, що станом на сьогоднішній день посадові особи компанії жодних повідомлень (ні усних, ні письмових) з цього приводу не отримували.

Разом з тим, Компанія звертає увагу, що з лютого 2014 року не функціонували Аукціонний комітет та Товарна біржа «Перша незалежна біржа», яка була визнана переможцем конкурсу по організації та проведенню спеціалізованих аукціонів, в результаті чого ПАТ «Укргазвидобування» не могло реалізовувати скраплений газ для потреб населення відповідно до Порядку організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 жовтня 2011 р. №1064.

Відповідно до наказу Міненерговугілля № 463 від 20 червня 2014 року Українська універсальна біржа була визнана переможцем конкурсу, як біржа, яка має право на організацію та проведення аукціонів з продажу скрапленого газу, у тому числі – спеціалізованих.

У липні 2014 року Аукціонний комітет не проводив спеціалізовані аукціони (оскільки Комітет не було сформовано), внаслідок чого на об'єктах ПАТ «Укргазвидобування» склалася критична ситуація, а саме – накопичення товарної продукції (скрапленого газу) в резервуарних парках і рухомому складі, що могло спричинити зупинку виробничих потужностей ПАТ «Укргазвидобування» і завдання збитку економіці держави, створення техногенної катастрофи і завдання шкоди навколишньому середовищу. Про це керівництво ПАТ «Укргазвидобування» неодноразово сповіщало Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, а також свого єдиного акціонера – НАК «Нафтогаз України».

Також ПАТ «Укргазвидобування» направило листи в Українську універсальну біржу з проханням проведення аукціону на її майданчику, оскільки саме ця біржа відповідно до наказу Міненерговугілля № 463 від 20 червня 2014 визнана переможцем конкурсу, як біржа, яка має право на організацію та проведення аукціонів з продажу скрапленого газу, у тому числі – спеціалізованих.

При цьому ПАТ «Укргазвидобування» отримало відповідь від біржі, в якому біржа повідомляє про неможливість проведення відповідного аукціону у зв'язку з тим, що не створений і, відповідно, не функціонує Аукціонний комітет, який повинен здійснювати контроль за організацією та проведенням біржових аукціонів, як наслідок цього – їх  організація і проведення знаходиться в правовому вакуумі.

Варто відзначити, що коли Аукціонний комітет був сформований, то провів своє засідання з дотриманням всіх вимог Постанови №1064. І 12 серпня на майданчику Української універсальної біржі все ж був проведений додатковий спецаукціон з продажу скрапленого газу, де ПАТ «Укргазвидобування» реалізувало 2,320 тис. т скрапленого газу за стартовою ціною 3199 грн./ т (з ПДВ). В торгах взяло участь 29 компаній. Загальна сума угод склала 7,4 млн. грн. (з ПДВ).

Всі кошти, отримані від реалізації власної продукції, в тому числі – на аукціонах, як комерційних, так і спеціалізованих, спрямовуються на забезпечення роботи компанії, а саме – виплату заробітної плати співробітникам, сплату податків, підтримку працездатності компанії, що дозволяє здійснення видобутку природного газу, нафти і газового конденсату.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185371.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua