РНБО: Національна гвардія виявила склад боєприпасів російського походження

19 авг, 13:18

«Бійці Національної гвардії у звільнених від терористів населених пунктах Гірське та Вуглегірськ виявили озброєння та боєприпаси російського походження. Були знайдені реактивні штурмові гранати РШГ – 1, які виготовлені у 2013 році на заводі в РФ, 82-мм саморобний міномет, ПЗРК «Игла», РПГ-26, снайперську гвинтівку Драгунова, карабін типу Браунінг з переробленим дульним компенсатором під глушник та оптичний приціл, а також учбові гранати, перероблені в бойові і декілька ящиків з гранатами ВОГ-17», – повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому  медіа-центрі.

Сили АТО продовжують операцію з блокування терористів в районах Луганська, Донецька та Горлівки. Проводяться активні бойові дії неподалік населених пунктів Станиця-Луганська, Ясинувата, Жданівка, Нижня Кринка. Українські силовики також продовжують блокувати Ілловайськ. Закінчено оперативне відпрацювання населених пунктів Мала Іванівка та Андріанівка. Завершується ізоляція Алчевська. Українські військові зосереджують зусилля на утриманні висоти неподалік кургану Савур-Могила, де протягом доби успішно відбиті контратаки бойовиків. «Українські спецслужби перехопили телефонну розмову між бойовиками донецького терористичного угрупування, які свідчать про те, що обстріл мирного населеного пункту Степове здійснили саме російські найманці. У розмові наводяться докази того, що відповідальність за цей обстріл через російські ЗМІ терористи намагались перекласти на сили АТО», – додав Андрій Лисенко.

Українська влада, волонтери та благодійні організації доправили допомогу мешканцям Донецької та Луганської областей. Міжнародний Комітет Червоного Хреста повідомив, що гуманітарний вантаж вже доставлений до 10 міст Донбасу.

У Донецьку російські найманці почали розповсюджувати фальшиві гривні різного номіналу. «Вони розраховуються ними у торгових точках та на ринках. Загалом, купюри виготовлені дуже неякісно та без спеціальної магнітної стрічки. Звертаємо вашу увагу на те, що невдовзі вони можуть опинитися в інших містах України. Будьте пильними при розрахунках готівкою», – зазначив речник РНБО під час брифінгу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185400.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua