Значна кількість військовослужбовців 30-ої бригади ЗСУ, виведених із зони проведення АТО, потребують невідкладної медичної допомоги

19 авг, 18:35

Це засвідчив регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю в Запорізькій області Володимир Павленко під час моніторингового візиту до селища Мирне Мелітопольського району Запорізької області, здійсненого за дорученням Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської. Як відомо, після прориву з оточення близько 700 військовослужбовців 30-ої бригади Збройних сил України з машинами, БМП та танками прибули для відновлення боєздатності до с. Мирне. 
Під час спілкування з особовим складом 30-ої бригади близько двохсот військовослужбовців висловили невдоволення тим, що досі всі мобілізовані не проходили медичного обстеження, їм не надавалась кваліфікована медична допомога вузькопрофільними фахівцями.
При цьому, кількість медичних препаратів є достатньою. Стурбованість викликають лише умови їх зберігання за існуючих літніх температур.
Харчування особового складу здійснюється за допомогою польової кухні штатними військовими поварами, які входять до складу бригади. Борошно, крупи, цукор, олія, овочі, сухі пайки та інше у достатній кількості зберігаються на складі. 
На основі проведеного моніторингу регіональний координатор Уповноваженого у Запорізькій області вважає за необхідне вирішити питання щодо негайного медичного обстеження військовослужбовців 30-ої бригади та надати медичну допомогу вузькопрофільними фахівцями, а також вжити заходів щодо запобігання інфекційним захворюванням серед особового складу.
Під час спілкування особовому складу бригади було роз’яснено права та соціальні гарантії, встановлені учасникам бойових дій, надані відповіді на інші загальні питання, в тому числі пов’язані з наданням відстрочки від мобілізації, можливістю надання відпусток, порядком визнання дезертирами, порядком реєстрації матеріалів у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, наданням адвокатської допомоги, можливістю використання ст. 63 Конституції України тощо. 
Контроль Уповноваженого за дотриманням прав військовослужбовців триває.
Нагадаємо, на офіційному веб-сайті Омбудсмана розміщена брошура «Що потрібно знати військовозобов’язаному при мобілізації», підготовлена працівниками Секретаріату Уповноваженого з прав людини. В ній йдеться, зокрема, про питання проходження військової служби в особливий період, мобілізації, строків і порядку її проведення, проходження служби, звільнення і демобілізації та грошового забезпечення військовослужбовців. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185417.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua