Отримання «тіньових» прибутків - позбавлення соціальної захищеності

29 авг, 12:28

«Концепція реформування податкової системи України» – важливий крок, на шляху до побудови нової системи взаємовідносин між платниками податків та державою. На сьогоднішній день нам потрібно будувати нову країну та проводити реформи. Однією з головних цілей цієї реформи є детінізація економіки. За інформацією різних джерел, нині «в тіні» працює до 50% бізнесу. Більше того, незадовільний стан з виплатою «білих» зарплат створює проблеми з фінансуванням пенсійної системи. Заробітна плата в «конверті» є однією з основних проблем, яка відноситься до комплексного плану змін в податковій системі України. Це питання і стало основним чинником для проведення зустрічі з бізнесом першого заступника начальника інспекції Ольги Мирончук.
«У нинішніх умовах актуальною темою є боротьба з виплати так званої зарплати в «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація заходів щодо недопущення виникнення заборгованості з виплати заробіної плати. В наш час відносини між роботодавцем та найманим працівником нерідко не відповідають нормам чинного законодавства. Громадяни, які погоджуються на отримання «тіньових» прибутків, позбавляють себе соціальної захищеності», - зазначила Ольга Борисівна.
 З метою усунення причин, які створюють передумови для мінімізації заробітної плати з роботодавцями, які беруть на роботу працівників без офіційного оформлення, постійно проводять зустрічі податківці. Фахівці інспекції мають достатньо прикладів про невтішні наслідки порушень податкового та трудового законодавства.
 Протягом липня поточного року проведено 7 засідань «круглого столу», на які були запрошені посадові особи 83 підприємств, що здійснюють діяльність, але нараховують заробітну плату на рівні або менше встановленого законодавством розміру.
 У ході проведених бесід було звернуто увагу на зміни в законодавстві стосовно рівня мінімальної заробітної плати та необхідність збільшення нарахувань оплати праці враховуючи виробничий потенціал підприємств, рівень середньої заробітної плати по галузі.
 За рахунок індивідуально – роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарської діяльності, спільних заходів з Солом’янською РДА та іншими контролюючими органами, протягом липня 2014 року у 5 підприємствах підвищили фонд оплати праці, за рахунок чого в бюджет додатково перераховано 19,1 тис. грн.
 «Подолати таке негативне явище як заробітна плата в «конверті» можливо лише спільними зусиллями, що ми і намагаємось зробити, проводячи такі зустрічі та знаходячи точки порозуміння», – такими словами закінчила зустріч Ольга Мирончук.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185756.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua