Про Концепцію реформування податкової системи під час зустрічі з бізнесом

02 сен, 12:49

Наприкінці серпня в ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві відбулась зустріч першого заступника начальника ДПІ Вячеслава Федорова з представниками бізнес - спільноти району. Тема заходу: «Концепція реформування податкового законодавства – шлях до виведення бізнесу із тіні»
Вячеслав Веніамінович зазначив, що реформування податкової системи є важливим кроком на шляху до побудови нової системи взаємовідносин між платниками податків та державою, а однією з головних цілей цієї реформи є масштабна детінізація економіки. Даний документ викладено на обговорення громадськості та бізнесу, що досі триває.
"Перш за все, концепція передбачає скорочення кількості податків і зборів, що у свою чергу вплине на зменшення кількості звітів та спростить систему обліку. Також заплановано переведення податків із загальнодержавних до місцевих, що підвищить самостійність бюджетів та децентралізує їх наповнення. З метою зниження навантаження на фонд оплати праці, сприянню соціальній справедливості, виведенню зарплати з «тіні» та забезпеченню наповнення бюджету в Концепції представлені кілька моделей реформування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. " – повідомив Вячеслав Федоров.
"Я вважаю, що кількість податків і зборів, дійсно, потрібно скоротити, одночасно спростивши процедуру їх адміністрування, максимально перевести її на електронний варіант. Адже їх кількість в діючій системі оподаткування становить 22 одиниці. А деякі з них забирають суттєвий обсяг часу для адміністрування як у фіскальних органів так і у бізнесу і не мають суттєвих обсягів надходжень до державного та місцевих бюджетів.
При цьому, на мій погляд, обов’язково необхідно приділити увагу адмініструванню податків на додану вартість та прибуток. А саме – запровадженню:
спецрахунків по сплаті ПДВ, що дасть змогу вирішити проблеми втрат державного бюджету, корупції та зловживань під час відшкодування ПДВ, а також надасть можливість сумлінному платникові своєчасно отримувати та поповнювати обігові кошти, не чекаючи відшкодування місяцями;
бази оподаткування по податку на прибуток, яка визначатиметься за правилами бухгалтерського, а не податкового обліку.
Поряд з цим, зміни у системі оподаткування повинні містити посилення відповідальності за несвоєчасну сплату самостійно задекларованих грошових зобов’язань та запровадження інституту відповідальності власників і засновників суб’єктів господарювання." – так прокоментував присутнім позитивні аспекти та думки з приводу реформування податкової системи та законодавства Вячеслав Веніамінович.
Нагадуємо, що всі бажаючі можуть взяти участь в обговоренні Концепції реформування податкового законодавства та надіслати пропозиції на електронну адресу: gr.minrd@ukr.net.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185870.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua