Підприємці спрямували владі свої пропозиції до Концепції реформування податкової системи

03 сен, 13:57

Вітчизняні підприємці та експерти звернулися до влади з пропозиціями, уточненнями та поправками до Концепції реформування податкової системи, яку запропонували урядовці,  та закликають при їх ухваленні врахувати нинішні економічні реалії.  

Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах звернувся з листом до Президента України, прем’єр-міністра, голови Державної фіскальної служби України та до міністра фінансів, у якому виклав  узагальнені пропозиції ділової спільноти та експертів до Концепції реформування податкової системи, що керівники підприємств, галузевих об’єднань, громадських організацій, науковці та експерти напрацювали на  засіданні Економічної ради громадських організацій, галузевих асоціацій, організацій роботодавців.

У довгостроковій перспективі, говорить у листі президент УСПП, урядові ініціативи безумовно сприятимуть прозорості податкової системи, створенню рівних умов для всіх суб’єктів господарювання, детінізації економіки та зміцнять фінансову базу місцевого самоврядування. «Однак, враховуючи нинішні реалії, а у приватного сектору економіки фактично відсутній доступ до кредитів, відбулося значне скорочення капітальних та іноземних інвестицій тощо, реалізація цих пропозицій саме у запропонованому урядом вигляді вдарить по бізнесу. Ми пропонуємо при розробці концепцій реформування діючого законодавства та умов ведення бізнесу враховувати реальний складний стан економіки країни», – зазначив у своєму листі Анатолій Кінах. Відтак, на його думку, запропонована урядом Концепція реформування податкової системи потребує доопрацювання, а у ділової спільноти є чіткі, предметні пропозиції та поправки до Концепції реформування податкової системи,  їх учасники Економічної ради виклали у Зверненні до представників влади. Зокрема, у ньому зазначено, що реформування аграрного сектора, у частині запровадження додаткових критеріїв, тягне за собою обмеження права на застосування спецрежиму з ПДВ та ФСН, тож майже всі великі та середні сільськогосподарські товаровиробники будуть позбавлені будь-якої державної підтримки, а реформування зарплатних податків, зокрема єдиного соціального внеску, то зменшення ставки ЄСВ призведе до зменшення загального податкового навантаження на доходи фізичних осіб, але  навантаження на приватних підприємців збільшиться до 37 % - 41 % тощо. «Ми висловлюємо сподівання, що Президент України дасть доручення КМУ щодо врахування викладених зауважень і пропозицій при ухваленні відповідних рішень», – зазначив президент УСПП.  


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/185915.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua