Укрпошта вперше встановила строки доставки періодики

05 сен, 11:47

Для задоволення потреб споживачів у своєчасному отриманні свіжої преси та з метою встановлення чітких термінів доставки, Укрпоштою вперше запроваджено нормативні строки на доставку періодичних друкованих видань, що розповсюджуються за передплатою на території України.

Відтепер, газети та журнали доставлятимуться передплатникам у той самий день, якщо вони надійшли від видавців до центрів сортування Укрпошти, а саме: у Києві – до 8-ї год. ранку, в обласних центрах – до 10-ї год., у районних центрах, містах обласного підпорядкування та інших населених пунктах – до 14-ї год.

Якщо періодичні друковані видання надійшли після встановленого часу, то вони будуть доставлені передплатникам не пізніше наступного робочого дня об’єкта поштового зв'язку. Споживачам видання доставлятимуться в залежності від сфери розповсюдження газет та журналів та від місцезнаходження клієнта на території України. Детальніше з нормативними строками доставки періодики можна ознайомитись на сайті Укрпошти.

Наказ Укрпошти №567, яким визначено строки доставки друкованих періодичних видань та який узгоджено з Українською спілкою видавців періодичної преси, сприятиме налагодженню діалогу між видавцями та Укрпоштою.

Як зазначає комерційний директор Укрпошти Василь Веселий, доставка періодичних видань залишається однією з традиційних і пріоритетних послуг Укрпошти. «Доставка залишається нашою соціальною функцією – часто ми є єдиним зв’язком для людей з найвіддаленіших куточків країни із зовнішнім світом. Саме тому нам необхідно доставляти їм сьогоднішні новини, а не позавчорашні. – відзначає він. – Визначення строків доставки встановить прозорі правили гри між видавцями та розповсюджувачами преси. А також, сподіваємось, сприятиме збільшенню передплатників, які вирішать скористатись послугами Укрпошти».

Нормативним документом Укрпошти також урегульовано питання кількісної доставки періодичних друкованих видань передплатникам. Незалежно від кількості мешканців міста або населеного пункту доставка преси здійснюється не менше одного разу на день.

Що стосується отримання преси передплатниками впродовж тижня, то у місті Київ та обласних центрах доставка здійснюється не менше шести разів на тиждень, у містах обласного підпорядкування та районних центрах – не менше п’яти днів на тиждень, в інших населених пунктах з чисельністю жителів до 500 чол. – не менше 3-х разів на тиждень, до 2000 чол. – не менше 4-х разів, а від 2000 чол. – не менше 5-ти разів на тиждень.

Терміни доставки встановлено без урахування святкових та вихідних днів об’єктів поштового зв'язку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186003.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua