Оподаткування орендної плати за земельні ділянки сільгосппризначення, що знаходяться в АР Крим

08 сен, 15:31

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві звертає увагу платників на те, що орендна плата за земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які знаходяться на території АР Крим, вважається доходом з джерелом їх походження з України. Водночас доходи з джерелом їх походження в Україні, що нараховуються (виплачуються. надаються) нерезидентам, оподатковуються за правилами та ставками, визначеними для резидентів.
Нерухомість, що належить фізичній особі - нерезиденту, надається в оренду виключно через фізичну особу - підприємця або юридичну особу -резидента, що виконують представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають його податковим агентом щодо таких доходів.
Якщо податковий агент виплачує доходи нерезиденту, який надає в оренду нерухомість в АР Крим, то такі доходи оподатковуються податковим агентом під час їх виплати за їх рахунок.
Сплата податку на доходи фізичних осіб і подання податкового розрахунку (форма 1-ДФ) здійснюється за місцем розташування податкового агента.
Зазначена інформація міститься в листі Міністерства доходів і зборів від 02.07.2014 року № 11855/6/99-99-17-02-15.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186069.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua