Сумлінна сплата земельного податку – одне із джерел фінансування місцевих бюджетів

09 сен, 11:22

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що відповідно до підпункту 14.1.147 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі за текстом - ПКУ) плата за землю – це загальнодержавний податок, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. До того ж плата за землю є одним із бюджетоформуючих платежів місцевого рівня!
Згідно зі статтями 269, 270 ПКУ платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.
Відтак, станом на початок вересня поточного року, від платників податків Шевченківського району м. Києва надійшло понад 131 мільйон гривень плати за землю,  що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше майже на 7 млн. грн.!
Разом з тим, будьте уважні! Нагадуємо, що статтею 287 Податкового кодексу України встановлено, що у разі переходу права власності на будівлю, споруду (їх частину) податок за земельні ділянки, на яких розташовані такі будівлі, споруди їх частини, з урахуванням прибудинкової території сплачується на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності на  нерухоме майно.
Пропонуємо всім платникам податків - землевласникам, не зволікати зі сплатою, а своєчасно і в повному обсязі сплатити податок! Адже в разі несвоєчасних бюджетних надходжень на суму заборгованості буде нарахована пеня та штрафні санкції згідно законодавства.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186110.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua