Сплата екологічного податку – це внесок кожного у захист навколишнього середовища

09 сен, 11:23

Станом на початок вересня 2014 року платниками екологічного податку Шевченківського району столиці сплачено понад  800  тисяч гривень.
 Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Розподіл цих коштів здійснює Держказначейство відповідно до положень Бюджетного кодексу України.
Нагадуємо платникам екологічного податку, що з 1 січня 2014 року (для виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та теплоелектростанціях – з 1 січня 2016 року) відповідно до 2 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі - ПКУ), за податковими зобов’язаннями з екологічного податку ставки становлять 100 % від, передбачених ставок статтями 243 –246 ПКУ.
Також, звертаємо увагу платників на те, що Законом України від 08 квітня 2014 року № 1191-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відміни екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль» з 18 квітня 2014 року внесено зміни, зокрема, до розділу VІІІ «Екологічний податок» Податкового кодексу України, якими скасовано екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186111.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua