Вашадзе: Реформа держзакупівель дозволить державі економити $10 млн. щоденно

09 сен, 18:03

 

 

Перехід на систему електронних закупівель дозволить зекономити до 10 млн. доларів державного бюджету завдяки знищенню корупції та дебюрократизації процедури. Про це під час круглого столу – презентації «Концепції розробки та втілення електронної системи державних закупівель в Україні 2014-2015рр.» заявив Георгій Вашадзе, член парламенту Грузії, колишній  заступник міністра юстиції Грузії, консультант з реалізації реформ в Україні.

 

«Ця концепція – новий стандарт, який ми створили разом з українськими колегами. При цьому вона включає усі рекомендації з боку міжнародних організацій. Тендера та держзакупівлі – найбільш корумпований напрямок в Україні. Реформа та перехід на електронну систему держзакупівель дозволить Україні зберегти $10 млн. щоденно», – повідомив під час презентації експерт.

За словами Вашадзе технічна реалізація реформи складатиметься з наступних етапів: підписання Меморандуму; підготовка та погодження драфту (технічного завдання); розробка та презентація версії А; розробка платформи приватними компаніями; ініціація та ухвалення змін до відповідного закону.

 

«До кінця року буде запущено пілотний проект. При цьому приватні компанії одразу, навіть без ухвалення змін до закону, зможуть використовувати запропоновану платформу», – підкреслив Вашадзе.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186137.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua