Володимир Гройсман: Попередній звіт щодо причин падіння літака Boeing 777, оприлюднений сьогодні нідерландською стороною, є об’єктивним

11 сен, 12:50

«Сьогодні нашими колегами з Нідерландів був оприлюднений попередній звіт щодо причини трагічного падіння літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», яке відбулося в небі над Україною. В ньому наведені попередні дані щодо причин цієї трагедії. Висновки, які зроблені на даний момент, не є для нас неочікуваними. Ми вважаємо їх об’єктивними», – заявив Володимир Гройсман, Віце-прем’єр-міністр України, Голова державної комісії з розслідування причин катастрофи Boeing 777 «Малайзійських авіаліній» під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Звіт підтверджує, що літак був зруйнований в повітрі внаслідок вибуху та ураження його великою кількістю відповідних елементів, тому наша попередня версія щодо причин падіння літака на сьогодні є ще більш очевидною», – наголосив він.

«Ми як Україна зацікавлені та будемо і надалі робити все, щоб завершити це розслідування об’єктивно для того, щоб кожен, хто має причетність до цього теракту був покараний, а кожне тіло було ідентифіковано», – запевнив пан Гройсман. Він також повідомив, що сьогодні відбулася його зустріч з міністром оборони Малайзії, під час якої сторони обговорили можливість направлення повторної місії, в тому числі при посередництві ОБСЄ, на місце падіння літака для продовження всіх необхідних дій. «Ми обговорювали, яким чином це зробити. Я ще раз засвідчив повну підтримку такого плану з боку України.  Фактично ми будемо продовжувати нашу діяльність, як ми її здійснювали від самого початку: відкрито, з максимальною відповідальністю та концентрацією на кінцевому результаті. Нам потрібно дослідити кожен сантиметр тих територій, на які не були допущені експерти, та які досі залишаються недослідженими», – прокоментував Володимир Гройсман.

«Я хочу нагадати, – продовжив пан Гройсман,  – що ми передали право проведення розслідування нашим нідерландським партнерам для того, щоб максимально забезпечити якісне, публічне, відкрите розслідування цієї трагедії. Я хочу подякувати нашим партнерам за роботу, за те, що ми постійно знаходимося в контакті. Питання розслідування контролюється особисто Президентом України та Прем’єр-Міністром України. Я вважаю, що з кожною появою нового звіту щодо проведення цього розслідування ми будемо все ближче і ближче наближатися до істини. І ми, зі свого боку, будемо надавати повну підтримку доведення всіх необхідних свідчень в судових розглядах, щоб кожен причетний до цього теракту, був покараний згідно з міжнародним та українським  законодавством».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186227.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua