Право платника на отримання бюджетного відшкодування

16 сен, 11:38

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що пунктом 200.5 статті 200 Податкового кодексу України (далі – Кодекс ) визначено осіб, які не мають права на отримання бюджетного відшкодування, а саме:
були зареєстровані як платники цього податку менш ніж за 12 календарних місяців до місяця, за наслідками якого подається заява на бюджетне відшкодування (крім нарахування податкового кредиту внаслідок придбання або спорудження (будівництва) основних фондів);
мали обсяги оподатковуваних операцій за останні 12 календарних місяців менші, ніж заявлена сума бюджетного відшкодування (крім нарахування податкового кредиту внаслідок придбання або спорудження (будівництва) основних фондів).
При цьому платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування, подали відповідну заяву та відповідають критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 Кодексу, мають право на автоматичне бюджетне відшкодування податку (пункт 200.18 статті 200 Кодексу).
Також, пунктом 200.19 статті 200 Кодексу встановлено перелік критеріїв, відповідність яким дає право платникам податку на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку.
Отже, Кодексом не встановлено залежності права платника податку на отримання бюджетного відшкодування від того, чи є він платником авансових внесків з податку на прибуток, а тому відсутність таких внесків чи їх розмір не можуть бути підставою для прийняття рішення щодо надання або відмови у наданні бюджетного відшкодування (в тому числі в автоматичному режимі) платникам податків.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186374.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua