Чи можлива подача звітності по ПДВ на паперових носіях у 2015 році

16 сен, 18:29

Чи можлива подача звітності  по ПДВ на паперових носіях у 2015 році?

Пункт 49.4 ст. 49 Податкового кодексу України доповнено абзацом другим, в якому для всіх зареєстрованих платників ПДВ визначено обов’язок подання звітності до контролюючого органу виключно в електронному вигляді, з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису підзвітних осіб.

При цьому подання декларацій з ПДВ в паперовому вигляді з 1 січня 2015 року не передбачено.

 

 

Які зміни передбачені по податкових накладних?

Відповідно до змін, внесених до ст. 201 Податкового кодексу України, скасовуються податкові накладні на паперових носіях. Зокрема, встановлюється норма, згідно з якою платник ПДВ зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису уповноваженої платником особи, та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних.

З 01.01.2015 р. усі податкові накладні (незалежно від суми ПДВ в одній податковій накладній) підлягатимуть реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді (відповідні зміни внесено до п.11 підрозділу 2 розділу XX ПКУ).

 

 

Які вимоги для обов’язкової реєстрації платником ПДВ у 2015року?

Обов’язковій реєстрації платниками ПДВ з 01 січня 2015 року підлягатимуть лише особи, у яких загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів, що підлягають оподаткуванню, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців сукупно перевищуватиме 1 млн. грн. без врахування ПДВ.

 

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у місті Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186400.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua