Громадяни користуються правом на отримання публічної інформації

19 сен, 14:30

Реалізація права на доступ до публічної інформації в Україні набуває все більшої суспільної важливості, адже відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади, що сприяє зростанню довіри до неї громадян. У період січень – серпень 2014 року до ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві надійшло 75 запитів на публічну інформацію, у т.ч. від юридичних осіб – 58 (77,3%), від фізичних осіб – 17 (22,7%).
У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість запитів збільшьлась на 6 (2013 рік – 69 запитів).
Найбільше запитів надійшло поштою -  42.
Із загальної кількості, у звітному періоді отримано 24 запити, яким відмовлено у задоволені відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».
У звітному періоді найактуальнішими були запити про: стан процедури ліквідації підприємницької діяльності; реєстрації і підтвердження статусу платника ПДВ, єдиного податку та ЄСВ; підтвердження факту сплати земельного податку; наявність у ДПІ інформації про власні рахунки в банківських установах; задекларованого власного прибутку; підтвердження факту звітування платника за формою 1-ДФ; надання інформації про третіх осіб; прийняття декларацій; стосовно причин внесення змін до електронної бази даних та наявності перевірок; наявність ліцензій на продаж алкогольних та тютюнових виробів; стан розрахунків з бюджетом.
Усі запити розглянуто та надіслано відповіді запитувачам у 5-ти денний термін.
У січні – серпні 2014 року фахівцями відділу забезпечення доступу до публічної інформації та організації розгляду звернень громадян було проведено 8 семінарів для працівників інших структурних підрозділів з питань розгляду запитів на публічну інформацію.
З початку року ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві проведено 4 „гарячі” телефонні лінії з питань подання та розгляду запитів на публічну інформацію. Усі абоненти отримали роз’яснення, найважливіші з них розміщуються в Інтернеті.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186551.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua