В 2014 році завдяки житловим програмам понад 1000 сімей стали новоселами

24 сен, 13:22

З початку року в Україні введено в експлуатацію 40 житлових будинків, у яких власні квартири завдяки державним житловим програмам отримали 1016 українських родин. Про це 24 вересня повідомив Голова правління Фонду Леонід Рисухін під час регулярної онлайн відео-наради з директорами регіональних управлінь.

За словами Голови правління Держмолодьжитла, серед новоселів збудованих будинків 653 родини отримали житло, скориставшись програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів. Ще 174 сім’ї придбали квартири в рамках програми пільгового забезпечення молоді житлом. Крім того, 189 родин стали новоселами завдяки програмі доступного житла, в рамках якої держава надає громадянам підтримку у вигляді 30% від нормативної вартості житла.

«Сьогодні в країні склалася вкрай непроста ситуація, яка спровокувала скорочення державних житлових програм. Тим не менш, громадяни продовжують отримувати допомогу від держави в рамках житлових програм за раніше укладеними договорами. В свою чергу забудовники виконують свої зобов’язання, і в результаті сім’ї заселяються у власне житло, яке вони придбали за допомогою держави. Це додає впевненості усім учасникам ринку, як громадянам, що інвестують у нове житло, так і будівельним компаніям. Це також додає оптимізму і громадянам, які лише збираються придбавати житло і очікують, що коли ситуація в країні нормалізується, держава повернеться до фінансування житлових програм», - зазначив Леонід Рисухін.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186701.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua