В разі зміни податкових даних платника необхідно змінити електронний цифровий підпис

26 сен, 12:35

З початку поточного року 4 372 платника податків ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві отримали можливість здавати звітність в електронному вигляді.
 Звертаємо Вашу увагу, що у випадку, коли у платника податків змінюються облікові дані (змінюються посадові особи, податкова адреса, у тому числі у межах одного адміністративного району), в період до подання наступної електронної звітності потрібно отримати нові посилені сертифікати електронних ключів на посадових осіб платника, які мають право підпису документів, та укласти заново договір про визнання електронних документів.
 Якщо договір про визнання електронних документів укладається в електронній формі, то електронний цифровий підпис платника та його посадових осіб вводяться в базу сертифікатів разом з договором. Для імпортування в базу сертифікатів нового цифрового підпису зазначений договір необхідно переукласти.
 Згідно із пунктом 5.1 розділу ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.2008 року № 233 «Про подання електронної податкової звітності» платник отримує в будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів включеному до системи подання податкових документів в електронному вигляді посилені сертифікати відкритих ключів посадових осіб підприємства, що мають право підпису, та печатки підприємства. Особисті ключі знаходяться на електронних носіях та мають статус таємниці.
 Звертаємо увагу громадян, що платник податку може надсилати податкові документи в електронному вигляді до податкового органу після того, як буде укладено договір про визнання електронних документів та при умові, що фіскальному органу буде надано посилені сертифікати відкритих ключів, сформовані акредитованим центром сертифікації ключів.
 За консультацією з питання електронного цифрового підпису громадяни можуть звернутися до представництва Центру сертифікації електронних ключів, що знаходиться в ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві за адресою: вул.Смілянська, 6, каб. 14 або зателефонувати за номером: 245-91-52.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186780.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua