Умови отримання «податкової відпустки» для платника єдиного податку II групи

26 сен, 12:40

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що «спрощенці» I та II групи, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на один календарний місяць протягом року на час відпустки, а також на період хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. При цьому, платник повинен мати підтверджену копію листка (листків) непрацездатності.
 Для отримання «податкової відпустки» платнику необхідно вказати вищезазначену інформацію у заяві, яку він подає в довільній формі до податкової інспекції за місцем реєстрації.
 Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами Податкового кодексу не передбачено. Проте, з метою уникнення порушення строків сплати авансових платежів рекомендуємо завчасно подавати до контролюючого органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності, з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності – одразу після закінчення лікарняного.
 Звертаємо увагу, що єдиний податок нараховують контролюючі органи на підставі заяви платника щодо розміру обраної ставки, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186787.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua