Громадська ініціатива «Варта правди»: Ми не допустимо у Верховну Раду терористів і представників режиму Януковича

26 сен, 13:41

Сьогодні стартував всеукраїнський волонтерський проект Громадської ініціативи «Варта правди» з контролю за виборами на мажоритарних округах. «Наша мета не допустити, щоб у новий парламент потрапили представники режиму Януковича, лідери терористичних ДНР та ДНР», – пояснив під час прес-брифінгу в українському кризовому медіа-центрі представник Громадської ініціативи «Люстраційний комітет Майдану» Сергій Бойко.

За словами активістів цьогорічна передвиборча кампанія коротка, тому кандидати будуть користуватися найпростішим способом – підкупом виборців. Кожен, хто прийде на виборчу дільницю, має відповідально ставитись до свого обов’язку і керуватись об’єктивними критеріями вибору кандидатів. «Найбільшу загрозу цим виборам становить мажоритарна складова, яка фактично є лазівкою для представників режиму Януковича, комуністів, регіоналів, і представників терористичних ЛНР і ДНР. Тому ми будемо робити все, щоб виборці робили свідомий вибір, коли голосуватимуть за мажоритарних кандидатів», – додав представник Громадської Ініціативи «Люстраційний комітет Майдану».

Завдання волонтерського проекту – проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу, контролювати передвиборчі кампанії кожного з кандидатів у депутати, захищати результати виборів. «В рамках нашого проекту на кожному виборчому окрузі буде сформована команда з громадських активістів, які брали участь та відзначились під час Революції Гідності та проведення АТО, на чолі з «вартовим правди». До цієї команди також увійдуть юристи-волонтери, журналісти, а також представники місцевої самооборони або учасники АТО, які на той час повернуться додому. Всього буде сформовано 200 команд. «Члени команди вестимуть фото- та відеофіксацію порушень кандидатами під час ведення агітації та у день виборів. Якщо будуть зафіксовані порушення, активісти складатимуть відповідні протоколи, які передаватимуть у ЦВК та прокуратуру», – розповів представник «Центру координації Самооборон України».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186791.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua