Бернард Кейсі про партнерство бізнесу та влади, а також основні шляхи розвитку вітчизняного машинобудування

03 окт, 10:14

Бернард Кейсі, президент Американської торгівельної палати в Україні (Палати), взяв участь у Київському міжнародному економічному форумі «Україна: з третього світу в перший. Реальні інструменти економічного розвитку: пріоритетні галузі та "точки зростання"».

В рамках панельної дискусії «Партнерство бізнесу та влади. Перезавантаження» пан Кейсі зазначив, що через неефективну систему державного управління Україна значно опустилася в глобальному рейтингу країн за показником ВВП, проте все ще має достатній промисловий потенціал. Повернути собі втрачені позиції можливо у випадку тісного партнерства між бізнес-спільнотою, державними органами та суспільством. «Сьогодні ми вже спостерігаємо функціонування цього трикутника на початковій стадії: в рамках Міністерства економічного розвитку та торгівлі були спільно розроблені плани дій з економічного розвитку та реформ та створено Координаційний центр з упровадження економічних реформ при Адміністрації Президента України. Також ми спостерігаємо ефективну роботу окремих комітетів Верховної Ради, державних агенцій, а також значної кількості регіональних державних адміністрацій, що активно співпрацюють з представниками бізнесу та суспільства».

Під час панельної дискусії на тему «Машинобудування – тягар чи крила?», президент Палати наголосив на основних шляхах для ефективного розвитку машинобудівного комплексу в Україні, а також розповів про роль Аерокосмічної галузі у цьому процесі. Серед основних заходів, які допоможуть Україні збільшити інвестиційну привабливість та конкурентоспроможність машинобудівного комплексу країни, Бернард Кейсі назвав наступні:
• сприяння залученню прямих іноземних інвестицій і створення спільних підприємств;
• заохочення міжнародних компаній до проведення дослідницької та виробничої діяльності в Україні;
• залучення міжнародних фінансових установ до процесу кредитування представників приватного сектору задля проведення модернізації промислових заводів;
• створення кредитного агентства або іншого механізму фінансування для кредитування іноземних підприємств, що імпортуватимуть українських промислових товарів;
• приватизація державних машинобудівних підприємств.

Одним з факторів успішного розвитку вітчизняного машинобудування пан Кейсі назвав майбутній розвиток аерокосмічної галузі. «На сьогоднішній день Україна є однією з 9 країн світу, що виробляють цивільні літаки, та однією з усього лише 7 країн, які регулярно здійснюють космічні запуски. Ми сподіваємося, що вже найближчим часом рівень прямих іноземних інвестицій в авіакосмічну галузь буде збільшено. Так, створення на території Харківської, Дніпропетровської та Київської областей аерокосмічної долини дасть змогу реалізовувати нові проекти з дослідження та безпосереднього виробництва, а також створити десятки тисяч нових робочих місць для українців. В решті решт, це дасть змогу отримати додатково десятки мільярдів доларів до ВВП, що, в свою чергу, є важливим кроком на шляху України до забезпечення собі місця серед країн-учасниць G20.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186994.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua