ПАТ «Укргазвидобування» завершило випробування найбільш глибокозалягаючого газового покладу в Україні

03 окт, 10:16

ПАТ «Укргазвидобування» успішно завершило випробування розвідувальної свердловини №27 Комишнянського родовища на Полтавщині глибиною 6200 м, в результаті чого на глибині 5995-6200 м було розкрито газовий поклад, що на сьогоднішній день є найбільш глибокозалягаючим в Україні.

Під час реалізації проекту розвідки родовища були застосовані сучасні технології буріння і випробування глибоких свердловин, а саме – безаварійна швидкісна проводка свердловини, розкриття складних газоносних колекторів фільтром, освоєння свердловини після завершення її облаштування і підключення до мережі промислових газопроводів у рекордно короткий термін. Все це дало змогу забезпечити збереження колекторських властивостей продуктивних пластів, зниження впливу на навколишнє середовище, і як результат – високу та стабільну продуктивність свердловини.

При цьому, під час випробування було отримано промисловий приплив газу дебітом 200 тис. куб м на добу. І вже до кінця цього року планується видобути близько 15 млн. куб. м природного газу, а річні обсяги видобутку з цієї свердловини перевищать 50 млн. куб. м.

Варто зазначити, що у розрізі свердловини було виділено 12 перспективних газонасичених пластів.

Подальшими геологорозвідувальними роботами передбачене буріння ще 5 глибоких розвідувальних та пошукових свердловин на периферійних ділянках родовища.

А загалом обсяги видобутку газу із Комишнянського родовища у 2014 році перевищать 520 млн. куб. м проти 330 млн. куб. м у 2013 році. Розвідані запаси газу надглибоких покладів цього родовища вже зараз сягають понад 10 млрд. куб. м.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/186995.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua