Про важливість своєчасного та в повному розмірі отримання легальної заробітної плати йшлося на засіданні «круглого столу»

03 окт, 13:33

Днями в приміщенні районної держадміністрації відбулося засідання «круглого столу». На зустрічі були присутні Хоменко Л.В. – начальник управління праці та соціального захисту Солом’янської районної в м.Києві державної адміністрації, Тюніна В.А. – начальник відділу праці та соціально-трудових відносин Управління праці та соціального захисту населення Солом’янської районної в м.Києві державної адміністрації, Данилюк К.О. – представник Прокуратури району, Роговенко Н.І. – заступник начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві. На засідання запрошувались підприємства району, які мають заборгованість та низький рівень виплат заробітної плати своїм працівникам. Адже заробітна плата – це право кожного громадянина України, яке визначене Конституцією. Від легалізації зарплати залежить розмір надходжень до бюджету країни податку на доходи фізичних осіб, який є одним з важливих джерел наповнення скарбниці держави.
 З метою забезпечення повноти та своєчасності надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб та недопущення порушень податкового та трудового законодавства працівниками ДПІ в Солом’янському районі районі ГУ Міндоходів у м. Києві постійно проводиться робота з дослідження фінансових результатів суб’єктів господарювання, які офіційно нараховують заробітну плату на рівні або менше законодавчо встановленої мінімальної зарплати. Одним з важливих питань, що стояли на порядку денному, були питання щодо погашення заборгованості по заробітній платі. В результаті проведеної роботи з підприємствами - боржниками сума заборгованостей по запрошеним підприємствам станом на 18.09.2014р. складала 9,9 млн. гривень. По результатах особистих зустрічей з керівниками підприємств за липень-серпень 2014 р. ці підприємства зменшили суму боргу по зарплаті на 1,150 млн.грн. Слід відзначити, що 3 підприємства – боржники на день проведення засідання «круглого столу» повністю розрахувались по виплатах заборгованості заробітної плати зі своїми працівниками та не мають зобов’язань. Це дуже позитивний результат.
 Зустріч проходила в дружній, теплій атмосфері та кожен присутній мав змогу висловити своє бачення виходу з тяжкого стану. Наприкінці зустрічі всім присутнім керівникам ще раз було наголошено на неприпустимість залишати в такі тяжкі часи своїх працівників без грошового забезпечення та колегіально вирішено прикласти максимум зусиль для здійснення виплат працівникам та сплат податку до бюджету.

ДПІ у Солом’янському  районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187019.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua