Добровільна сплата фізичною особо єдиного внеску

07 окт, 11:02

Звертаємо увагу, що фізична особа має право на добровільну сплату єдиного внеску.
Відтак, у разі бажання зазначеної особи брати участь у системі державного соціального страхуваня на добровільних засадах розмір єдиного внеску визначається у таких відсотках до бази нарахування єдиного внеску:  на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування - 34,3 відс., на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття - 0,5 відс., на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, - 1,7 відс., на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, - 1,61 відсотка.
Якщо особа виявила бажання брати участь у декількох видах загальнообов’язкового державного соціального страхування, єдиний внесок для осіб встановлюється у розмірах: у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, єдиний внесок встановлюється у розмірі 36,6 відс. визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску; у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, єдиний внесок встановлюється у розмірі 36,21 відс. визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску.
Разом з тим, у разі бажання зазначених осіб бути застрахованими за всіма видами загальнообов’язкового державного соціального страхування (пенсійним, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності) єдиний внесок встановлюється у розмірі 38,11 відс. визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187112.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua