Моніторинг надходження платежів з військового збору

10 окт, 11:48

Законом України №1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» з 3 серпня в Україні введено новий  загальнодержавний збір – військовий, який сплачується в розмірі 1,5 % з доходів у вигляді зарплати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платникові у зв'язку із трудовими відносинами та по цивільно-правових договорах; виграшу в державну й недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри. Інші доходи не повинні обкладатися цим збором.
Впродовж серпня-вересня 2014 року платниками податків Шевченківського району столиці перераховано до державного бюджету понад 30 мільйонів гривень.
Звертаємо увагу, що ненарахування, неутримання та/або несплату (неперерахування) військового збору до податкових агентів застосовується фінансова відповідальність (у вигляді штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) та/або пені) та адміністративна відповідальність.
 Відтак, пунктом 127.1 статтею 127 Податкового кодексу України  передбачено, що ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.
      Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.
      Дії, передбачені абзацом першим пункту 127.1 статті 127 ПКУ, вчинені протягом 1095 днів втретє та більше, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 75 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187249.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua