«Про бюджетне відшкодування ПДВ в автоматичному режимі з 1 січня 2015 року» - розповіла під час прес-конференції Ольга Мирончук

13 окт, 13:08

Днями в ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві відбулася прес-конференція, за участі першого заступника начальника інспекції Ольги Мирончук та представиків місцевих медіа, а саме журналіста газети «Справжня Бухгалтерська Газета».
Основна тема заходу «Автоматичне відшкодування податку на додану вартість».
На початку зустрічі Ольга Мирончук звернула увагу на те, що бюджетне відшкодування платникам податку на додану вартість здійснюватиметься в автоматичному режимі з 1 січня 2015 року. За словами Ольги Борисівни, право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування буде застосовуватись лише до тих  платників податку на додану вартість, які відповідають критеріям, визначеним пунктом 200.19 статті 200 Податкового Кодексу України.
Заступник начальника інспекції проінформувала, що зазначені зміни передбачені Законом України від 31.07.2014 №1621-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України».
Також Ольга Мирончук розповіла, про систему електронного адміністрування ПДВ, яка також запроваджується з 1 січня 2015 року. «Система дасть змогу зменшити рівень зловживань працівників податкової сфери і дозволить створити надійні умови для перешкоди отримання незаконного бюджетного відшкодування для платників і тим самим, збільшить надходження до бюджету», - зазначила Ольга Борисівна.
Продовжуючи тему, перший заступник зазначила, що для всіх платників ПДВ в автоматичному режимі відкриють електронні рахунки в банку, який буде створений та підконтрольний Національному банку України. Усі податкові накладні реєструватимуться в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді, а для цього платник повинен мати достатню суму податкового кредиту, підтверджену зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними та сплатою ПДВ при імпорті товарів.
На закінчення зустрічі Ольга Мирочук відповіла на запитаня та подякувала за співпрацю.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187300.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua