З виплат у розмірі середнього заробітку мобілізованим працівникам справляється ЄСВ

15 окт, 11:36

Працівники підприємства призвані на військову службу у зв’язку з мобілізаціє. На підприємстві їм нараховується виплати в розмірі середнього заробітку. Чи потрібно справляти з таких виплат ЄСВ?

Відповідно до частини 3 статті 119 Кодексу законів про працю за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігається місце роботи, посада і компенсується з бюджету середній заробіток на підприємстві, де вони працювали на час призову.
Згідно з частини 7 статті 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 року №2464-VI на виплати, які компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку мобілізованих працівників, не нараховується ЄСВ.
Порядок виплати компенсацій з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу у зв’язку з мобілізацією, має затвердити Кабінет Міністрів України. До появи такого порядку роботодавець повинен справляти ЄСВ з виплат у розмірі середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.
За минулі періоди (починаючи з 18.03.2014 року), у яких мобілізованим працівникам нараховувалися виплати в розмірі середнього заробітку без справляння ЄСВ, необхідно до нарахувати ЄСВ. Штрафи в цьому випадку до страхувальників не застосовуються.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187389.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua