Протягом дев'яти місяців поточного року до бюджету сплачено понад 4,5 мільярди гривень єдиного внеску

15 окт, 11:40

Надходження єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування за вісім місяців поточного року від платників податків, зареєстрованих в ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, становлять 4 млрд. 566 млн. 120 тис. гривень. Із зазначеної суми юридичними особами сплачено 4 млрд. 537 млн. 433  тис. гривень; фізичні особи поповнили державну скарбницю на 28 млн. 686  тис. гривень.
Звертаємо увагу, що згідно частини 10 статті 9 Закону України №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» днем сплати єдиного внеску вважається:
у разі перерахування сум єдиного внеску з рахунку платника на  відповідні  рахунки  органу  доходів  і зборів - день списання банком  або  центральним  органом  виконавчої  влади,  що реалізує державну  політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів,  суми  платежу  з  рахунку  платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу доходів і зборів;
у разі сплати єдиного внеску готівкою - день прийняття  до виконання  банком  або  іншою установою - членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою  коштів  у  готівковій формі;
 у  разі  сплати  єдиного внеску в іноземній валюті – день надходження коштів на відповідні рахунки органів доходів і зборів, відкриті  в  центральному  органі  виконавчої  влади,  що реалізує державну  політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів .
 Шановні платники, вкотре нагадуємо, що сплачуючи свої зобов’язання з єдиного соціального внеску підприємства забезпечують виплату пенсій пенсіонерам, надають своїм працівникам належні соціальні гарантії – захист на випадок безробіття, тимчасової втрати працездатності, захист від нещасних випадків та професійних захворювань.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187392.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua