Найбільший ресурс економії коштів у децентралізації бюджетування, - Олександр Сич

15 окт, 13:07

Прийняття урядового пакету податкових і бюджетних змін дозволить стабілізувати ситуацію в країні й оптимізувати механізми розподілу державних коштів, які недоотримує Держбюджет у зв’язку з окупацією низки територій України. Найбільший ресурс оптимізації видатків – у децентралізації бюджетування.

На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час прямого ефіру на каналі «112 Україна» 13 жовтня 2014 року.

За словами Віце-прем’єр-міністра, пропоновані Урядом зміни передбачають надання місцевим органам самоврядування суттєво більших прав у формуванні місцевих бюджетів.  «Децентралізація є наданням органам місцевого самоврядування більших повноважень. Але без ресурсів повноваження не мають сенсу. По суті, йдеться про відновлення балансу 90-х років, коли на місцях акумулювали 60 % податкових надходжень, і впроваджували нові податки»,- повідомив урядовець.

Олександр Сич відзначив, що подібні новації в сфері бюджетування вимагатимуть від місцевих громад і нового рівня управлінських взаємодій та громадського контролю. «Децентралізація у формуванні і використанні коштів може радикально покращити ситуацію і в регіонах, і в країні, в цілому. Але винятково за умови дотримання балансу між новими повноваженнями в даній царині та трохи іншим рівнем відповідальності, фаховості та якості самоврядування», - наголосив Олександр Сич.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187410.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua