Кожний має доступ до публічної інформації

15 окт, 13:17

Що таке публічна інформація? Яким чином та у які строки можна її отримати?

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві значна увага приділяється забезпеченню доступу до публічної інформації. Правові засади доступу до публічної інформації визначені Законом України від 13.01.2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації».
Відповідно до Закону №2939 публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.
Законом визначено, що доступ до інформації забезпечується шляхом:
1) систематичного та оперативного оприлюднення інформації:
- в офіційних друкованих виданнях;
- на офіційних веб-сайтах в мережі Інтернет;
- на інформаційних стендах;
- будь-яким іншим способом;
2) надання інформації за запитами на інформацію.
Згідно із статтею 19 Закону №2939 запит на інформацію - це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.
Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Подаватись  запит можна в усній, письмовій чи іншій формі як поштою, факсом, електронною поштою так і по  телефону, тобто  на вибір запитувача.
Так, протягом січня-вересня 2014 року до ДПІ надійшло 46 запитів  на отримання публічної інформації, з них 9 запитів від  фізичних осіб та 37 запитів від юридичних осіб.
Кожен запит працівниками ДПІ ретельно та уважно розглядався. Відповідь надавалась у спосіб, обраний запитувачем та у визначений  законодавством термін, тобто протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту до ДПІ.
До ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві із запитом на отримання публічної інформації можна звернутися поштою за адресою: 01033, м. Київ, вул. Жилянська, 23, телефоном 591-61-80 або особисто до спеціалістів відділу обслуговування платників податків за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 23 кім. 102.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187412.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua