Про новації в адмініструванні ПДВ на черговій зустрічі з бізнес – спільнотою Шевченківського району

21 окт, 12:17

Чергова зустріч першого заступника начальника ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Вячеслава Федорова відбулась нещодавно в приміщенні податкової інспекції з бізнесовими колами району.
Темою для обговорення стали податок на додану вартість та новації в адмініструванні ПДВ. «Перш за все хочу наголосити, що оприлюднено проект Постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”,який розроблено на виконання підпункту 14 пункту 1 розділу І Закону України від 31 липня 2014 року №1621-VІІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України”, яким з 1 січня 2015 року запроваджується система електронного адміністрування податку на додану вартість шляхом внесення змін до Податкового кодексу України», – зазначив В. Федоров відкриваючи зустріч.
Так, статтею 2001 Податкового кодексу України (у редакції Закону №1621) визначено, що Порядок електронного адміністрування податку на додану вартість встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Впроваджувана  система електронного адміністрування ПДВ буде складатися з трьох основних елементів: Єдиного електронного реєстру податкових накладних – де податкові накладні складатимуться виключно в електронному вигляді та будуть реєструватись в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній;  з банку, в якому автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам  ПДВ та з бази даних митниці в частині інформації про імпорт та експорт товарів.
Нова система електронного адміністрування дозволить відшкодовувати податок на додану вартість експортерам та імпортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж тепер. Також буде зменшено число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування.
«Впевнений, зміни в даному напрямі зроблять адміністрування податку на додану вартість зручнішим і прозорим та зведуть нанівець махінації із бюджетним відшкодуванням ПДВ» - зазначив  наостанок Вячеслав Веніамінович.
По закінченню зустрічі Вячеслав Веніамінович відповів на запитаня та подякував всім сумлінним платникам Шевченківського району за співпрацю.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187599.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua