За «круглим столом» - особливості нарахування військового збору

21 окт, 12:18

Обговоренню новацій податкового законодавства був присвячей «круглий стіл», що відбувся нещодавно в ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві за участі заступника начальника інспекції Ліліани Грабовської.
Учасники засідання мали можливість отримати актуальну інформацію щодо останніх змін у законодавстві, зокрема особливостей нарахування військового збору.
Варто зазначити, - наголосила Ліліана Володимирівна, - що з метою забезпечення фінансування заходів з підвищення обороноздатності держави тимчасово, з 3 серпня 2014 року до 1 січня 2015 року, запроваджено новий загальнодержавний військовий збір. Справляється збір за ставкою 1,5% з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, а також із виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри.
Нарахування, утримання та перерахування військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому статтею 168 Податкового кодексу України для податку на доходи фізичних осіб.
Також Ліліана Володимирівна звернула увагу присутних, що за серпень - вересень поточного року сумлінними платниками податків Шевченківського району столиці перераховано до державного бюджету більше 30 мільйонів гривень військового збору.
«Нововведений військового збір орієнтований на підтримку української армії і є справою честі кожного з нас. Виплачуючи заробітну плату «у конвертах», або встановлюючи заробітну плату на рівні мінімальної, керівники підприємств не завжди розуміють значення і відповідальність таких кроків. Адже працедавець не тільки позбавляє громадян соціальної захищеності,  а й створює передумови, коли бюджет недоотримує податок на доходи фізичних осіб, єдиний соціальний внесок, а віднедавна і військовий збір. Шановні громадяни! Будьте свідомими та відповідальними  платниками податків нашої держави – підтримайте армію, сплачуючи податки в повному обсязі» - звернулась на завершення до присутніх заступник начальника.
По закінченню засідання всім учасникам були надані вичерпні відповіді на хвилюючі питання.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187601.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua