Фінінспектори м. Києва виявили втрат майже на 5,8 млн грн в ДП «Укрінвестбуд»

22 окт, 15:28

Фінансові порушення, що призвели до втрат, на суму майже 5,8 млн грн виявили фахівці Держфінінспекції в м. Києві під час ревізії Державного підприємства «Укрінвестбуд» за період з 01.11.2011 по 31.05.2014.

Зокрема, посадові особи підприємства своєчасно не провели претензійно-позовної роботи щодо стягнення з дев’яти суб’єктів господарювання дебіторської заборгованості, що призвело до втрати активів підприємства на суму 4,7 млн грн.

Крім того, ДП «Укрінвестбуд» розірвало інвестиційний підрядний договір з суб’єктом господарювання, який не виконав господарських зобов’язань без пред’явлення претензій майнового чи немайнового характеру. Через це підприємство втратило активів на суму понад
770 тис. грн.

Також ДП «Укрінвестбуд» не забезпечило стягнення з підприємства-боржника штрафних санкцій, через що недоотримало доходів на суму
216 тис. грн.

Крім того, посадові особи підприємства безпідставно здійснили виплати премії керівникові ДП «Укрінвестбуд» та винагороди двом фізичним особам, які здійснювали технічний нагляд на підприємстві без відповідних кваліфікаційних сертифікатів; неправильно провели індексацію заробітної плати і розрахували розмір середньої заробітної плати при виплаті відпускних працівникам, що призвело до зайвих витрат 35,4 тис. грн власних коштів.

Матеріали ревізії передано до Прокуратури Печерського району
м. Києва.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187651.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua