«Рівнеазот» увів у експлуатацію новий агрегат із виробництва неконцентрованої азотної кислоти

23 окт, 14:22

ПАТ «Рівнеазот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF),запустило новий агрегат із виробництва неконцентрованої азотної кислоти (НАК). Здача цього об’єкта в експлуатацію дозволить істотно знизити виробничі ризики на підприємстві, створить додаткову можливість для збільшеннязапасів сировини та нарощування обсягів виробництва.

Холдинг OSTCHEM інвестував близько 98 млнгрн у технічне переоснащення та монтаж нового агрегату з виробництва неконцентрованої азотної кислоти на ПАТ «Рівнеазот». Введенню в експлуатацію нового агрегату передували масштабні інноваційні роботи з його технічного переоснащення. Проектна потужність агрегату становить120 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти на рік.

«Здача нового об'єкта в експлуатацію – частина загального інвестиційного плану «Рівнеазот», затвердженого головним акціонером і спрямованого на підвищення ефективності виробництва, зниження собівартості виробленої продукції та підвищення стабільності як підприємства, так і всього холдингу. Загалом, у 2014 році OSTCHEM планує інвестувати понад 144 млн.грн.  у розвиток «Рівнеазоту»», – розповідаєОлександр Халін, Генеральний директор OSTCHEM.

Наразі підприємство провеловсі необхідні технічнівипробування, отрималопогодження та ввело об’єкт в експлуатацію.

«Введення новогоагрегату дозволить підприємству ще ефективніше завантажити наявні потужності з випуску мінеральних добрив і знизити виробничі ризики», –коментує Михайло Заблуда, Голова Правління ПАТ «Рівнеазот».

Новий агрегат з виробництва азотної кислоти довелося монтувати «з нуля», оскільки попереднє обладнання було виведено з експлуатації та розібрано на металобрухт.

В 2012 році ПАТ «Рівнеазот»запустило один з нині діючих агрегатівіз виробництва НАК потужністю 120 тис. тонн на рік. Ав 2013 році підприємство збудувало новий склад для НАК місткістю 4 тис. тонн.

На сьогодні в ПАТ «Рівнеазот» функціонує вісім агрегатів з виробництва НАК. Загальна проектна потужність становить 960 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти на рік.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187707.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua