Отримати ключ електронного цифрового підпису може повірена особа

27 окт, 12:33

 У разі неможливості особистої присутності фізичної особи-підприємця, яка працює без печатки, для отримання послуг електронного цифрового підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (далі - АЦСК ІДД) серед інших реєстраційних документів повіреною особою повинна надаватись нотаріально засвідчена довіреність.
 Відповідно до п.5.1 Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту передбачено, що заявник може бути представлений довіреною особою, якщо немає можливості його особистої присутності в АЦСК ІДД. У цьому випадку заявник надає довіреність на подання документів для реєстрації.
 Довіреність засвідчується:
- для юридичних осіб – підписом керівника з прикладенням печатки організації;
- для фізичних осіб-підприємців – підписом підприємця з прикладенням його печатки або у разі відсутності печатки – нотаріально;
- для фізичних осіб – нотаріально.
 Нотаріально засвідчена довіреність повинна містити інформацію про надання повноважень повіреній особі від імені Довірителя здійснити процедуру реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД та генерації ключів підписувача у АЦСК ІДД з наданням права підпису на всіх необхідних реєстраційних документах АЦСК ІДД на правах заявника.
Електронні ключі цифрового підпису безкоштовно видаються у відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС, які розташовані у приміщеннях Центрів обслуговування платників.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187792.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua