Група спостерігачів ГУАМ: Вибори в Україні пройшли за усіма європейськими стандартами

28 окт, 12:27

«Вибори до Верховної Ради України були організовані і проведені відповідно до міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, включаючи зобов’язання та стандарти ОБСЄ і Ради Європи, а також національне законодавство, правила та процедури, розроблені Центральною виборчою комісією України», – таку заяву зробив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Голова Парламентської Асамблеї ГУАМ від Республіки Молдова Аналоліє Димитриу.

Група спостерігачів ГУАМ зробила такий висновок щодо позачергових виборів до Верховної Ради України, спираючись на результати спостережень на 37 виборчих дільницях 211-го, 212-го, 216-го, 223-го виборчих округів міста Києва та 5 виборчих дільницях 94-го виборчого округу міста Васильків. «Вибори пройшли спокійно і організовано. Група спостерігачів ГУАМ задоволена підсумками моніторингу. Вибори в загальному можуть бути оцінені позитивно – як вільні і справедливі», – додав пан Димитриу.

За словами Генерального секретаря Секретаріату ГУАМ Валерія Чечелашвілі суттєвих порушень під час народного волевиявлення не було зафіксовано. «Що стосується загального виборчого процесу, організації виборів і діяльності комісій на виборних дільницях, зауваження по окремих виборчих дільницях, які має Група спостерігачів ГУАМ, не мають принципового характеру і не можуть істотно вплинути на результати голосування», – повідомив пан Чечелашвілі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187845.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua