Чого слід очікувати від неоформлення трудових відносин?

28 окт, 13:59

Наслідки неофіційного працевлаштування.

Державна податкова інспекція в Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що громадяни, які погоджується на  роботу без оформлення трудових відносин з роботодавцем, втрачають право на матеріальне забезпечення у вигляді соціального страхування в разі повної чи часткової втрати працездатності.
Так, відповідно до Законів України «Про працю» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» неоформлення трудових відносин позбавляє працівників права вимагати від роботодавців належних умов праці та гідної її оплати, а також захищати свої права у суді. До того ж таких громадян не можна віднести до категорії «наймані працівники».
Окрім того, якщо працівник отримує заробітну плату “в конверті”  і роботодавець не сплачує за нього страхові внески до Пенсійного фонду, то цей період не буде врахований до страхового стажу найманого працівника та, відповідно, не враховується під час визначення розміру пенсії, через що пенсія буде меншою, ніж повинна бути.
Сьогодні існує багато випадків, коли наймані працівники отримують офіційну зарплату на рівні мінімальної або меншу за мінімальну, а решту зарплати – у «конверті». Це явна ознака прихованої зайнятості, коли людей оформлюють на роботу погодинно, проставляють їм у табелі обліку робочого часу 2 або 4 години, тоді як вони працюють по 8 годин на день. Відповідно й показують зарплату за 2 або 4 години, а решту платять у конвертах. Таким чином, роботодавці порушують права і гарантії своїх працівників.
Варто пам’ятати, що нелегальна робота – це робота без гарантій, майбутнє без гідних пенсій.
У разі відмови роботодавця оформити трудові відносини мешканці Голосіївського району можуть звернутися до Центру обслуговування платників ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, що знаходиться за адресою: вул. Жилянська, 23. Телефон для консультації: 591-61-77.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187852.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua