Боротьба за офіційну виплату заробітної плати – справа кожного громадянина

30 окт, 08:12

 Днями в ДПІ у Солом’янському ГУ Міндоходів у м. Києві було проведено зустріч заступника начальника Наталі Роговенко із представником газети «Справжня бухгалтерська газета» на тему, яка завжди є актуальною: «Легалізація заробітної плати».
 На зустрічі Наталя Роговенко повідомила, що податкова інспекція працює над легалізацією заробітної праці, над виведенням заробітної плати з тіні.
 З метою усунення причин, які створюють передумови для мінімізації заробітної плати та призводять до скорочення надходжень до бюджету цього податку, протягом 2014р. проводилась активна робота щодо недопущення зменшення розмірів оплати праці, виплати її «в конвертах» та скорочення відрахувань до бюджету.
 Заступник начальника розповіла, що за рахунок індивідуально-роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарської діяльності 108 підприємств підвищили фонд оплати праці, перерахування податку на доходи фізичних осіб у вересні 2014 р. збільшились на 116,5 тис. грн.
 Під час засідань з керівниками підприємств проводиться роз’яснювальна робота, за наслідками якої звертається увага на необхідність дотримуватись трудового законодавства та законодавства про оплату праці, а також наголошується на своєчасній виплаті зарплатні найманим працівникам.
 Також Наталя Іванівна звернула увагу на питання погашення заборгованості із заробітної плати та повідомила: «За результатами проведеної роботи по погашенню заборгованості по заробітній платі протягом січня-вересня 2014р. підприємствами-боржниками погашено заборгованість по заробітній платі у розмірі 8,3 млн. грн. та перераховано до бюджету ПДФО у сумі 1,9 млн. грн.».
 «Через байдужість самих громадян та бездіяльність кожен втрачає свою соціальну гарантію, а саме  трудову пенсію, нарахування за час щорічної відпустки, допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби та інше. Лише спільними діями можливо подолати проблему «зарплати в конвертах», - зауважила заступник начальника.
 На закінчення зустрічі Наталя Роговенко наголосила, що громадяни можуть повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників податкової та митної служб, можливі корупційні дії з їхнього боку, оперативно вирішити суперечливі питання, які виникають в процесі адміністрування податків, або ж під час митного оформлення за номером «Пульсу» (044) 284-00-07.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/187920.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua