Якщо Вам відмовили у видачі податкової накладної

03 ноя, 18:51

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, якщо продавець товарів або послуг відмовляється надати податкову накладну або порушив порядок її заповнення чи порядок реєстрації в Єдиному реєстрі, то покупець таких товарів чи послуг має право додати до податкової декларації за податку на додану вартість за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника.

Ця заява є підставою для включення сум податку на додану вартість до складу податкового кредиту. Таке право зберігається за ним протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення чи порядок реєстрації в Єдиному реєстрі.

Звертаємо Вашу увагу, що до заяви потрібно додати копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів або послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Також нагадуємо, що надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з'ясування достовірності та повноти нарахування ним податкових  зобов'язань з податку на додану вартість за такою операцією.

Відповідне право платника податку щодо подання заяви зі скаргою на постачальника щодо ненадання податкової накладної  визначено пунктом 201.10 статті 201 розділу V податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI.

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188070.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua