Співпраця із фіктивною фірмою обернулася для підприємниці багатотисячними санкціями

05 ноя, 10:17

49-річна власниця магазину жіночої білизни з метою ухилення від сплати податків здійснювала безтоварні операції з придбання товару у фіктивного підприємства.

Нещодавно фахівці управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві провели документальну планову виїзну перевірку діяльності суб’єкта підприємницької діяльності, що займається оптово-роздрібною торгівлею білизни.
У поле зору податківців столична бізнесвумен потрапила після проведення детального аналізу її податкової звітності та взаємовідносин із іншими суб’єктами господарювання, які, як виявилося, мають ознаки фіктивності.
Як з’ясували правоохоронці, хитра підприємниця протягом 3 місяців минулого року у порушення вимог п.198.1 ст.198, п.198.2 ст.198, п.198.3 ст.198, п.198.6 ст.198 Податкового кодексу України, безпідставно завищувала податковий кредит з ПДВ на загальну суму майже 190 тисяч гривень.
У зв’язку з виявленими порушеннями порядку нарахування та сплати податкових зобов’язань з податку на додану вартість підприємниці було донараховано ПДВ у сумі майже 190 тисяч гривень, а також застосовано штрафних санкцій у розмірі майже 50 тисяч гривень.
Наразі донарахована сума сплачена до бюджету у повному обсязі.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188146.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua