Потужності ПАТ «Укргазвидобування» знаходяться під загрозою зупинки

05 ноя, 12:22

Сьогодні ПАТ «Укргазвидобування» змушене було скасувати запланований раніше аукціон з продажу скрапленого газу, який мав бути проведений 4 листопада на майданчику «Українській Універсальній біржі».

Причиною відміни торгів стало набуття чинності постанови Кабінету міністрів України №570, яка передбачає, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України повинні затвердити персональний склад аукціонного комітету з продажу сирої нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу. Однак, станом на сьогодні комітет не сформований і не затверджений.

Відсутність чинного аукціонного комітету не дає можливості для організації та проведення аукціонів, зокрема – для ПАТ «Укргазвидобування».

Разом з тим, компанія має обмежений резервуарний парк, що не передбачає можливості тривалого зберігання продуктів власного виробництва.

У міру його заповнення компанія змушена буде зупинити потужності, що спричинить багатомільйонні збитки для держави і порушення циклу виробництва.

Керівництво ПАТ «Укргазвидобування» звертається до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і Міністерства економічного розвитку і торгівлі України для врегулювання ситуації, що склалася, з метою недопущення зупинки роботи компанії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188152.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua