Активісти Майдану: В українському уряді мають бути професіонали та патріоти, а не люди, призначені за квотним принципом

07 ноя, 11:36

Квотний принцип формування уряду – це неприпустимо. Таку думку висловив активіст Майдану, учасник антитерористичної операції Олег Барна під час прес-брифінгу у рамках спецпроекту до Першої Річниці Майдану, організованому Українським кризовим медіа-центром. «Торги за посади та квотний принцип неприпустимі при формуванні Кабінету міністрів. В уряді не повинно бути жодної людини, яка розраховує таким чином збагатитися. Країні потрібні професіонали і патріоти. Люди, які зараз прийшли до влади, ні на хвилину не повинні забути, завдяки кому їх найняли у владу, і якою має бути мета їхньої діяльності – будівництво нової України, за яку віддали свої життя найкращі сини нашого народу», – пояснив Олег Барна.

Активісти Майдану – усі ті, хто вистояв на українському ЄвроМайдані від його першого дня, та учасники АТО нагадали, що народні депутати обираються саме народом, і відповідно до Конституції України «джерелом влади в Україні є народ, і люди, які зараз прийшли до влади є найнятими працівниками, з яких українці потім спитають за усю зроблену чи не зроблену роботу». «Майдан був створений силою народу, силою простих людей. Та перемога – це перемога саме людей, партії тут ні до чого. Достойна і професійна влада – це не просто бажання людей, це гостра необхідність для України сьогодні», – підкреслила координатор ГО «Всеукраїнська Народна Координаційна Рада Майдану» Ольга Харькіна.

З огляду на бойові дії, які зараз відбуваються на сході України, активісти також звернулись до Президента України з проханням дуже відповідально приймати свої рішення, у тому числі стосовно кадрових питань, та приймати зважені дії, «адже від цього залежить життя українських військових».

До політичних лідерів про недопущення торгів за посади в новому уряді закликали:

Олег Барна, активіст Майдану, учасник АТО
Каміль Валетов, активіст Майдану, представник афганців, учасник АТО
Ольга Харькіна, координатор ГО «Всеукраїнська Народна Координаційна Рада Майдану»
Тарас Пацута, активіст Майдану, волонтер, студент НТУУ «КПІ»
Олексій Цибко, 8-ма сотня, учасник АТО, батальйон «Дніпро-1»
Олександр Коширін, активіст Майдану, учасник АТО
Василь Сулима, активіст Майдану
Роман Реведжук, журналіст, активіст Майдану


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188229.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua