Про подання Податкової декларації по екологічному податку за III квартал 2014 р.

07 ноя, 13:16

Порядок подання податкової звітності та сплати екологічного податку визначено ст.. 250 Податкового кодексу, відповідно до якої  базовий податковий (звітний) період по екологічному податку дорівнює календарному кварталу.
У разі якщо під час провадження господарської діяльності платником податку здійснюються різні види забруднення навколишнього природного середовища та/або забруднення різними видами забруднюючих речовин, такий платник зобов’язаний визначати суму податку окремо за кожним видом забруднюючої речовини.
Платники податку (крім тих, які здійснюють ввезення палива на митну територію України) складають податкові декларації за формою, затвердженою наказом № 1010, і подають її протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації за такими видами:
За викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, розміщення протягом звітного кварталу відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах – за місцем розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць чи об’єктів;
За паливо, реалізоване податковими агентами, - за місцем перебування такого податкового агента на податковому обліку у контролюючих органах;
За утворення радіоактивних відходів за тимчасове зберігання радіоактивних відходів понад встановлений особливими умовами ліцензії строк – за місцем перебування платника на податковому обліку в контролюючих органах.
Податкові агенти, які здійснюють ввезення палива на митну територію України, сплачують податок до або в день подання митної декларації.
Отже, граничним терміном подання Податкової декларації по екологічному податку за III квартал  2014 р. є 10 листопада 2014 р., а останнім днем сплати податку – 19 листопада 2014 р.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188241.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua