Енергоатом звернувся до СБУ щодо необґрунтованої цікавості МВС до фізичного захисту АЕС

10 ноя, 13:10

ДП НАЕК «Енергоатом» звернулося до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з проханням дати правову оцінку запиту Головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України про надання усіх документів, що стосуються фізичного захисту атомних електростанцій, значна частина яких становить держтаємницю.

Зважаючи на можливі потенційні терористичні загрози щодо ядерних об’єктів та з метою попередження витоку таємної інформації щодо систем фізичного захисту атомних електростанцій, Компанія також просить СБУ оцінити дії окремих співробітників правоохоронних органів, котрі вимагають надати конфіденційні документи з організації системи фізичного захисту ядерних установок та ядерних матеріалів.

Значна частина запитуваної інформації є інформацією з обмеженим доступом, а саме: проектні загрози, первинні документи щодо укладання договорів на охорону, проекти забезпечення фізичного захисту, акти-приписи державних інспекційних перевірок тощо. На думку фахівців, така інформація може бути використана для скоєння диверсій та дестабілізації у містах-супутниках АЕС та в областях загалом.

Зауважимо, що з кінця 2013 року ДП НАЕК «Енергоатом» знаходиться на посиленому режимі роботи відповідно до вказівки Міненерговугілля та Державної інспекції ядерного регулювання з метою недопущення провокацій, незаконних дій щодо об’єктів Компанії, а також інцидентів з непередбачуваними негативними наслідками для життя та здоров’я персоналу, населення, екологічного стану держави та її економіки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188252.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua