Порядок оподаткування операцій з транспортно-експедиторських послуг

11 ноя, 12:30

Кошти, що надходять платнику податку – експедитору, не є власністю такого платника податку і відповідно не включаються в дохід і не підлягають оподаткуванню. Доходом платника податку – експедитора є плата за виконання договору транспортного експедирування.

Дохід платника податку – експедитора від транспортно-експедиторських послуг визнається за датою складення акта або іншого документа, який підтверджує надання послуг.     У плату експедитору не включаються витрати експедитора на оплату послуг (робіт) інших осіб, залучених до виконання договору транспортного експедирування, на оплату зборів (обов’язкових платежів), що сплачуються при виконанні договору транспортного експедирування.

Підтвердженням витрат експедитора є документи (рахунки, накладні тощо), видані суб’єктами господарювання, що залучалися до виконання договору транспортного експедирування, або органами влади.Враховуючи суть договору транспортного експедирування, кошти, що надходять платнику податку – експедитору, не є власністю такого платника податку і відповідно не включаються в дохід і не підлягають оподаткуванню. Доходом платника податку – експедитора є плата за виконання договору транспортного експедирування.

 

 

 

Прес-служба ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188293.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua