Плата за спеціальне використання води – дбайливий вклад за користування природними ресурсами

12 ноя, 11:00

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що станом на початок листопада поточного року  суб’єкти господарювання, які використовують у своїй господарській діяльності водні ресурси, сплатили до бюджету понад 953 тисячі гривень.

Разом з тим, нагадуємо, що згідно з нормами Податкового кодексу України водокористувачі самостійно обчислюють збір за спеціальне використання води та збір за спеціальне використання води для потреб гідроенергетики і рибництва щокварталу наростаючим підсумком з початку року, а за спеціальне використання води для потреб водного транспорту - починаючи з першого півріччя поточного року, у якому було здійснено таке використання.

Звертаємо увагу, що збір обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших водокористувачів) водних об'єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок збору та коефіцієнтів.

Обсяг фактично використаної води обчислюється водокористувачами самостійно на підставі даних первинного обліку згідно з показаннями вимірювальних приладів.

Порядок сплати Збору визначено статтею 328 Податкового кодексу України. Базовий податковий (звітний) період для Збору дорівнює календарному кварталу.

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188321.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua