Розпорядження товарами, транспортними засобами, конфіскованими за рішенням суду

12 ноя, 11:07

Згідно з частиною 2 статті 243 Митного кодексу України від 13 березня 2012 р. №4495 – VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) товари, транспортні засоби, зазначені у п.3 ст.461 МКУ, конфісковані за рішенням суду, підлягають реалізації, а у випадках, передбачених законодавством, – безоплатній передачі у володіння і користування або переробці, утилізації чи знищенню у строки, встановлені законодавством для виконання судових рішень.

Якщо за рішенням суду по справі до особи, яка вчинила порушення митних правил, не буде застосовано стягнення у вигляді конфіскації товарів, транспортних засобів, зазначених у пункті 3 статті 461 МКУ, або провадження у справі про порушення митних правил буде припинено, ці товари, транспортні засоби можуть бути видані власникові або уповноваженій ним особі лише після здійснення їх митного оформлення зі сплатою відповідних митних платежів, якщо таке оформлення не було попередньо здійснено, а митні платежі не сплачувалися. При цьому у разі припинення провадження у справі про порушення митних правил за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення витрати органу доходів і зборів на зберігання зазначених вище товарів, транспортних засобів власником цих товарів, транспортних засобів або уповноваженою ним особою не відшкодовуються (частина 3 статті 243 МКУ).

Товари, конфісковані за рішенням суду відповідно до статті 476 МКУ, у строки, встановлені законодавством для виконання судових рішень, підлягають безоплатній передачі для потреб лікувальних, навчальних закладів, закладів та установ соціально-культурної сфери, інших закладів та установ, що фінансуються за рахунок державного чи місцевих бюджетів, або переробці, утилізації чи знищенню астина 8 стастті 243 МКУ).

Порядок розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 року №985.

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

 

 

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188336.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua