Майже 3 млн грн прибутку приховував від податківців столичний бізнесмен

12 ноя, 17:03

У Києві підприємець, який вирішив не сповіщати контролюючі органи про свої мільйонні прибутки та не сплачувати податки, тепер «ходить під статтею».

40-річного правопорушника спеціалістами Голосіївської ДПІ було викрито у ході проведення позапланової невиїзної перевірки. Згідно з даними податківців він працював на загальній системі оподаткування, проте сплачувати до бюджету належні податки, як виявилося, не вважав за потрібне.

Так, у 2013 році чоловік отримав майже 3 мільйони гривень чистого прибутку за надання консультаційних послуг з питань комерційної діяльності та управління відомим в Україні страховим компаніям.

Однак, «успішний» консультант вирішив не афішувати розмір свого доходу, тому й не задекларував його, як це передбачено законодавством. Як наслідок, підприємець не сплатив до держбюджету більш, ніж півмільйона гривень обов’язкового податку з доходів фізичних осіб.

Окрім того, бізнесмен не реєстрував себе платником ПДВ та не сплачував ЄСВ, у результаті чого до бюджету не були нараховані та сплачені понад 650 тисяч гривень.

За результатами проведеної ревізії Голосіївськими податківцями правопорушнику донараховано основних податків та штрафних санкцій на загальну суму майже 1,5 мільйони гривень.

 У зв’язку із грубим порушенням вимог податкового законодавства України органами податкової міліції стосовно підприємця розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 212 КК України (Ухилення від сплати податків).

 

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188363.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua