Справляння єдиного податку з юридичних осіб!

17 ноя, 12:51

 

За 10 місяців поточного року до бюджету надійшло понад 67 мільйонів гривень єдиного податку від юридичних осіб – "спрощенців", що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на понад 12 мільйонів гривень.

Нагадуємо, що відповідно до пункту 295.3 статті 295 Податкового кодексу України платники єдиного податку четвертої та шостої груп (юридичні особи) сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

            Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси (пункт 295.4 статті 295 Податкового кодексу України).

            Також звертаємо увагу, що відповідно до пункту 292.6 статті 292 Податкового кодексу України датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Для платника єдиного податку четвертої та шостої груп датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.

 

            ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188508.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua