Україні слід звернути увагу на структурні слабкості у банківському секторі, - єврокомісар Йоганнес Хан

17 ноя, 18:23

Громадяни України прийняли важливі рішення щодо свого майбутнього, відзначив комісар з європейської політики сусідства та розширення ЄС Йоханнес Хан під час Українського фінансового форуму в рамках Віденської ініціативи у п’ятницю. «Вони показали надзвичайну мужність і рішучість відстоювати власне бачення майбутнього для свого народу, виводячи його на європейський шлях», - сказав він.
Комісар наголосив, що нещодавнє підписання Угоди про Асоціацію і глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі показує наміри ЄС підтримувати Україну, а наступні ратифікації відповідно Верховною Радою та Європарламентом є ще одним свідченням того, що і ЄС, і Україна прагнуть рухатися вперед разом.
 
Угода про асоціацію є «безпрецедентною у своїй широті та глибині», підкреслив Йоханнес Хан, оскільки охоплює широкий спектр областей і містить конкретні зобов’язання і терміни, яких потребують обидві сторони. Угода «тягне за собою величезні трансформаційні вигоди за рахунок правового наближення, регулятивної конвергенції та лібералізації ринку. Це також забезпечить основу для розвитку і модернізації України та стабілізації економічної ситуації, й дещо з цього потребує термінових дій», - сказав комісар.
 
За словами Хана, ЄС має намір рішуче підтримувати Україну, але це залежить від урядових економічних реформ, а також низки політичних заходів. Зокрема, комісар виділив необхідність вирішити структурні та довготривалі проблеми ослаблення банківського сектору України. Причинами погіршення банківських активів з початку 2014 Хан вважає знецінення гривні, політичні події на Кримському півострові та у Східній Україні, а також загальне погіршення макроекономічної ситуації в країні.
 
Деякі з цих короткострокових проблем мають біти вирішені «рішучими діями української влади за підтримки міжнародних донорів», - сказав комісар.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/188522.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua